Η ιστορία του μπλουζάκι

June 29, 2022 0 Comments

το μπλουζάκι που είναι σήμερα τόσο δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη έπρεπε να υπομείνει πολλές αμφιλεγόμενες διαμάχες μέχρι να γίνει αποδεκτό ως ένα κομμάτι ρούχων από μόνη της.
Όσο αστείο μπορεί να ακούγεται σήμερα, τα μπλουζάκια ξεκίνησαν ως εσώρουχα. Δεν ήταν το σουτιέν. Δεν ήταν το Zephyr ή τα πλέγματα, αλλά το μπλουζάκι. Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί στρατιώτες χειρίζονταν θερμότητες στην αποστολή τους και είδαν ότι οι Ευρωπαίοι ασχολούνταν με το καλοκαίρι θερμαίνονται πολύ πιο εύκολα, επειδή είχαν ελαφριά βαμβακερά μπλουζάκια ως εσώρουχα, ενώ οι Αμερικανοί είχαν φανέλα από μαλλί. Έτσι, η πρώτη θέση όπου βρέθηκε το μπλουζάκι ήταν η Ευρώπη, και μέσα από εκεί έφτασε σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, κάθε στρατιώτης είχε ένα μπλουζάκι ως εσώρουχα.
Αυτές οι φορές η μόδα δεν έγινε αποδεκτή τόσο εύκολα όσο είναι σήμερα, κάθε νέο στοιχείο ένδυσης έπρεπε να υπομείνει σοβαρή κριτική πριν γίνει ανεκτή και για το λόγο αυτό φοριέται.
Η βιομηχανία του Χόλιγουντ συνέβαλε σημαντικά σε μπλουζάκια που εξελίσσονται από την κατάσταση των εσώρουχων σε αυτό ενός στοιχείου ένδυσης από μόνο του. Ο John Wayne, ο Marlon Brando και ο James Dean ήταν οι πρώτοι που συγκλόνισαν το ακροατήριο φορώντας τα εσώρουχά τους στην εθνική τηλεόραση.
Το T-Shirt HistoryMarlon Brando φορούσε το μπλουζάκι του έσπασε στην ταινία του “A Streetcar που ονομάζεται Desire”, ενώ ο James Dean φορούσε το μπλουζάκι του χωρίς να την καλύπτει στην ταινία του “Rebel χωρίς αιτία”. Λόγω του θέματος της ταινίας, το μπλουζάκι θεωρήθηκε επίσης σύμβολο για την εξέγερση των νέων και θεωρήθηκε δροσερό και τελικά αποδεκτό.
Το όνομα T-shirt Historyits, T-shirt, προήλθε από το εύκολο σχήμα του, το γράμμα “T”, και στο τέλος των παγκόσμιων πολέμων, η ιστορία του μπλουζάκι πρόκειται να τελειώσει.

0/5 (0 κριτικές)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *